LISÄKAIVERRUKSET, KUNNOSTUSTYÖT

Hautakiven uudelleen hionta 

Jos hautakivessä ei ole aikoinaan varattu tilaa tarpeeksi monelle vainajan nimitiedolle, voidaan hautakiven etupinta myös hioa uudelleen. Tässä työssä hautakivi menee tehtaalle ja tekstipinta hiotaan kokonaan pois. Etupinta kiillotetaan uudelleen ja siitä tulee uutta vastaava. Nyt pystytään varaamaan myös tarvittava tila tulevillekin nimille. Tässä vaiheessa voidaan myös esimerkiksi lisätä pronssikoristeita tai kaivertaa vaikka sukunimi ja pronssiristi. Näin saadaan uudenveroinen hautakivi tarvitsematta vaihtaa itse hautakiveä. Jos hautakivessä ei ole tilaa uudelle kaiverrukselle eikä sitä kuitenkaan haluta hioa uudelleen, on myös mahdollista 
* kiinnittää hautakiveen metallinen, pronssinen muistolaatta; 
* kivinen hautalaatta kiven eteen; 
* tyynykivi hautakiven eteen; 
* korotuspala hautakiven alle 

Yllä mainitut ratkaisut eivät sovellu kaikkiin hautausmaihin. 
Ensin on saatava vastaavan hautausmaahallinnon hyväksyntä
 

ENNEN     JÄLKEEN

Ennen

   

Jälkeen

       

Hautakivien lisäkaiverrukset

Hautakivien lisänimien kaiverrukset: ensin hautakivi käydään sovittuna aikana noutamassa haudalta. Sitten tehdään tekstisabluuna, minkä jälkeen hautakiven teksti kaiverretaan hiekkapuhaltamalla. Uusi kaiverrus jo olemassa olevaan hautakiven tehdään aina samalla kirjasintyylillä ja koolla kuin edellisetkin tekstit ovat, kuitenkin säilyttäen tasapainoinen kokonaisuus. Tarvittaessa myös puhdistamme hautakiven ja kunnostamme vanhat kaiverrukset.

Hautakivien entisöinti 

Suoritamme myös hautakivien entisöinnit, jolloin hautakivestä tulee puhdas ja monesti uutta vastaava vähäisin kustannuksin. Entisöinnin yhteydessä hautakivi puhdistetaan kauttaaltaan. Hautakivien tekstit on usein kaiverrettu ja kullattu tai maalattu. Ne rapistuvat aikaa myöten ja tarvitsevat kunnostusta. Kaiverruksista poistetaan irtonainen maali tai kulta ja ne kullataan tai maalataan uudestaan. Näiden töiden hinta riippuu merkkimäärästä (kirjaimet, numerot, väliviivat, tähdet ja ristit; pisteitä ei lasketa erikseen). 

Kaikkien lisätöiden hinnat tapauskohtaisesti! 
Ota yhteyttä.